Työterveys

Työterveys

Työterveyshuolto on lain mukaan pakollinen jokaiselle työnantajalle jolla on yksikin palkattu työntekijä. 

Minimissään työterveyshuollon tulee kattaa työpaikkaselvitys, sen pohjalta tehty työterveyshuollon toimintasuunnitelma sekä terveystarkastukset niissä tilanteissa joissa on ns. erityinen sairastumisen vaara. Näitä ovat mm. yötyö, altistuminen, pölyille, melulle, tärinälle, tietyille kemikaaleille tai raskasmetalleille. 

Työterveyshuoltomme kattaa sekä niin niin sanotun lakisääteisen kuin valinnaisena otettavan sairaanhoidon. Työterveyshuollon laajuuden päättää työnantaja. 

Monista muista toimijoista poiketen työterveyshuollossamme ei ole perusmaksua. Laboratoriotutkimusten hinnat on hinnoiteltu inhimilliselle tasolle.

Työterveyshuolto kannattaa myös pienille tai yksinyrittäjille. Kela korvaa työterveyshuollon kustannuksia paremmin kuin yksityisen terveydenhuollon kustannuksia. Tämän lisäksi aiheutuneet kustannukset ovat yrityksen kustannuksia.

Maatalousyrittäjille työterveyshuolto on sikälikin kannattavaa, että työterveyshuollon sopimuksen tehnyt maatalousyrittäjä saa MATA-maksuista alennusta. Lisäksi joillakin meijereillä on omia etujaan työterveyshuollon sopimuksen tehneelle maatalousyrittäjälle. 

Kela ja valtio korvaavat maatalousyrittäjien työpaikkaselvityksen ja toimintasuunnitelman tekemisen kustannukset kokonaisuudessaan.

Työterveyshoitajana toimii terveydenhoitaja, terveystieteiden maisteri Anne Rosenberg. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus niin työterveyshuollosta kuin terveydenhoidosta laajemminkin.

Laita sähköpostia tarpeestasi niin keskustellaan lisää:
tyoterveys@lamminlaakariasema.fi

Yhteydenottokanavat nykyisille työterveyshuollon asiakkaille >